• Τηλέφωνο: 210-4120932
  • Email: info@akd-tools.gr

Το όνομα ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ είναι συνδεδεμένο με τον τομέα Εργαλείων Χειρός από το 1947. Είναι η χρονιά κατά την οποία οι αδελφοί Κώστας και Αλέκος Δημητριάδης άνοιξαν ένα κατάστημα με Σιδηρικά - Εργαλεία στην οδό Αθηνάς αρ.61, μια οδό που από τότε είχε συνδέσει το όνομά της με την εμπορία Εργαλείων - Σιδηρικών και Ειδών Κιγκαλερίας. Το κατάστημα αυτό έμεινε σε λειτουργία έως το 1979 οπότε μετά το θάνατο των δύο αδελφών Δημητριάδη (το 1972 και 1979) έκλεισε.

Παράλληλα με τη λειτουργία του καταστήματος του πατέρα και του θείου του, ο Αλέξανδρος Δημητριάδης, γιός του Κώστα Δημητριάδη, ξεκίνησε το 1952 τη δική του καριέρα στον τομέα των Σιδηρικών - Εργαλείων ως περιοδεύων πλασιέ, πουλώντας λουκέτα και εργαλεία χειρός της εποχής εκείνης.

Το 1962 άνοιξε το πρώτο του μαγαζί στην οδό Γούναρη στον Πειραιά, ενώ το 1970 μετεφέρθη στην οδό Μαυρομιχάλη. Εκεί διεύρυνε την γκάμα των προϊόντων του εισάγοντας και διακινώντας πέραν των Εργαλείων Χειρός και Ηλεκτρικά Εργαλεία, όπως επίσης & Κοπτικά Είδη για Μηχανουργούς, καθώς και ότι περίεργο κατασκευαζόταν εκείνη την εποχή στην Ευρώπη και την Αμερική.

Το 1982 δημιουργεί νέα εταιρεία με την επωνυμία ΑΛΕΞ. Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στην οποία συμμετέχει πέραν από τον ίδιο και ο γιός του Κώστας, συμπληρώνοντας το προφίλ της οικογενειακής επιχείρησης.

Από το 1985 η εταιρεία ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ έκανε μια μεγάλη στροφή και ενέταξε στην γκάμα της, κατά κύριο λόγο, προϊόνΤα που είχαν σχέση με το Αυτοκίνητο και την Επισκευή και Συντήρησή του. Ήταν η εποχή όπου ξεκίνησε τη διακίνηση Ειδικών Εργαλείων για τον Κινητήρα, Διαγνωστικών Μονάδων για τον Κινητήρα, για την Ευθυγράμμιση και Ζυγοστάθμιση, για τα Φρένα, για τον έλεγχο των Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων και την Τροφοδοσία των Οχημάτων.

Tο 1994 ξεκίνησε τη συνεργασία με την εταιρεία Loctite Corporation Aμερικής, η οποία παρήγαγε και διακινούσε προϊόντα για την Επισκεύη και Συντήρηση στο Σπίτι, τη Βιομηχανία, το Αυτοκίνητο και τη Ναυτιλία. Η συνεργασία της με την ετιαρεία Loctite διατηρείται μέχρι και σήμερα μετά την εξαγορά της από την Henkel KGaA, έχει δε επεκταθεί με ιδιαίτερη επιτυχία & σε άλλα είδη Henkel.

 Η εταιρεία του Αλεξ. Δημητριάδη μετά το θάνατό του, διατήρησε ώς διακριτικό τίτλο προς τιμή του ιδρυτή της, το όνομα του - ΑΛΕΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ- που διατηρεί με εξαιρετική υπερηφάνεια έως και σήμερα.

Σήμερα η εταιρεία που βρίσκεται στα χέρια της 3ης & 4ης εμπορικής γενιάς της οικογένειας Δημητριάδη, με την επωνυμία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., προσδοκεί να καλύπτει κάθε ανάγκη που μπορεί να δημιουργηθεί στην Παραγωγή, την Επισκευή, τη Συντήρηση και την Περιποίηση στο Αυτοκίνητο (κινητήρας και αμάξωμα), στη Βιομηχανία, τη Βιοτεχνία, την Αεροναυπηγική, τη Ναυτιλία (Αμυντική, Εμπορική, Αναψυχής) καθώς και το Σπίτι (οικιακές συσκευές). Με πάνω από 12.000 κωδικούς προϊόντων από 18 διαφορετικούς Οίκους, φιλοδοξεί να αποτελέσει βασικό προμηθευτή για τον κάθε είδους έμπορο, βιοτέχνη, τεχνίτη, επαγγελματία συντηρητή αλλά & για τον πιό φανατικό χομπίστα, που έχει πάθος με τις επισκευές στο σπίτι, το σκάφος και το αυτοκίνητο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Διευθύνση: Παπαστράτου 32
    Πειραιάς 185 45

  • Email:
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Τηλ 1: 210-4120932
    Τηλ 2: 210-4179071
Top